Informatie maatregelen Coronavirus: update 14-05-2020

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”no”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Beste zwangere en partner,

Naar aanleiding van een landelijk advies voor de Geboortezorg zijn er mogelijkheden gekomen om de huidige maatregelen binnen de praktijken te gaan versoepelen. Dat is natuurlijk heel goed nieuws! Helaas werd nog voordat wij met alle betrokken partijen deze versoepelingen concreet konden maken een en ander al in de media gecommuniceerd. Dit heeft voor de nodige onrust en verwarring gezorgd. Ook wij vinden dat erg vervelend en willen jullie middels deze brief van de juiste informatie voorzien.

Nog steeds zullen we met kleine stapjes vooruit moeten gaan, want wat we allemaal niet willen is dat er voor zowel jullie als ons een hoger risico ontstaat op besmetting met het coronavirus en we straks de versoepelingen weer terug moeten draaien. Daarom zijn er voor heel Limburg gezamenlijk afspraken gemaakt.

Wat verandert er tijdens de zwangerschapscontroles:

 • Partners mogen weer mee naar echo’s en sommige controles. Welke dat zijn zie je in het
  schema. Dit kan overigens alleen als jij en je partner klachtenvrij zijn.
 • Kinderen, opa’s en oma’s of ander gezelschap kunnen wij vooralsnog niet toelaten in de
  praktijk, ook niet wanneer je partner niet in de mogelijkheid is.
 • Bij controles en echo’s in het ziekenhuis kunnen partners NIET mee, behalve bij de 20 weken
  echo.

De afspraak zoals je die nu hebt staan blijft gelijk. Vanaf je afspraak daarna gaan we volgens schema nieuwe afspraken maken. Wel mag je partner al mee als dit een afspraak is waarbij de partner mee mag.

Wat verandert er tijdens de bevalling:

 • Wanneer er tijdens de bevalling een indicatie is waarvoor de verloskundige je naar het ziekenhuis moet verwijzen, mag zij met jullie mee.
 • Er is naast de partner een 3e begeleider toegestaan tijdens de bevalling in het ziekenhuis.

Vooralsnog alleen de verloskundige indien zij je moet verwijzen naar de gynaecoloog. Aan verdere versoepeling wordt gewerkt.

Wat verandert er in het kraambed:

 • De intake van de kraamzorg zal vooralsnog telefonisch plaatsvinden.
 • De verloskundige doet één huisbezoek. De overige kraamvisites zijn telefonisch. Indien medisch noodzakelijk kan er een tweede visite plaatsvinden.
 • Kraamgezinnen waar alle gezinsleden klachtenvrij zijn, mogen tijdens de kraamweek 1 vaste bezoeker aanwijzen die het gezin mag bezoeken tijdens aanwezigheid van de kraamzorg.
  De verloskundige spreekt met het kraamgezin af wanneer de visite plaatsvindt zodat er rekening gehouden kan worden met planning bezoek en hielprik/gehoorscreening. Dit om te voorkomen dat er meer dan 3 bezoekers (incl. zorgverlener) tegelijk aanwezig zijn.
 • Wanneer je moet verblijven op de kraamafdeling is alleen de partner toegestaan. De partner mag op de kraamafdeling en op de neonatologie-afdeling, binnen 24 uur 1 maal van de afdeling af. Op de verloskamers mag dit niet. (deze regel geldt voor zuyderland ziekenhuis heerlen)
 • De hielprik en gehoortest worden weer beide uitgevoerd in de kraamweek.
 • De nacontrole zal telefonisch plaatsvinden, indien medisch noodzakelijk zal er een afspraak op de praktijk gepland worden.

Belangrijk blijft dat we de hygiëne-maatregelen in acht houden:

 • Heb jij of je partner klachten, kom dan niet naar de praktijk maar neem telefonisch contact op. Kan de afspraak uitgesteld worden, dan wordt deze verplaatst. Kan de afspraak niet uitgesteld worden, dan zal je verloskundige beschermende middelen dragen.
 • Géén handen schudden
 • Houdt 1.5 meter afstand. Het kan zijn dat er op de praktijk andere mensen in de wachtkamer zitten. Je verloskundige zal extra tijd inplannen tijdens haar spreekuur om wachttijd te voorkomen, maar dit zal niet altijd mogelijk zijn. Hou daarom ook in de wachtruimte 1,5 meter afstand en wacht als je te vroeg bent in de auto of buiten.
 • In de spreekkamer is een mogelijkheid je handen te desinfecteren.

Voorop staat dat wij altijd bereikbaar zijn en altijd jullie vragen of twijfels kunnen bespreken. Dus bel gerust als er vragen of onduidelijkheden zijn!

Wederom willen wij jullie ontzettend bedanken voor jullie begrip de afgelopen tijd.

Wij zien deze versoepelingen alweer als een mooie stap vooruit! We zien ernaar uit jullie weer samen op de praktijk te mogen ontvangen!

Vriendelijke groeten, Julienne, Chantal, Denise en Katja

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

WordPress Lightbox