Informatie maatregelen Coronavirus: update 19-12-2020

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” status=”published” publish_date=”” class=”” id=”” link_color=”” link_hover_color=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_blend_mode=”none” video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ type=”legacy”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”true” border_sizes_top=”0″ border_sizes_bottom=”0″ border_sizes_left=”0″ border_sizes_right=”0″ first=”true” type=”1_1″][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Lieve aanstaande ouders,

Het zal jullie helaas niet ontgaan zijn dat wij ons in de 2e lockdown bevinden. Dit houdt in dat we de maatregelen in onze verloskundigenpraktijk en de ziekenhuizen wederom hebben moeten aanpassen en aanscherpen om meer besmettingen te voorkomen.

Wij willen graag samen verantwoorde zorg voor jullie blijven dragen, waarbij we het risico op besmetting voor jullie maar ook voor onszelf zo laag mogelijk willen houden.

Desondanks blijven wij ons uiterste best doen om ook in deze gekke tijd waar ‘afstand’ noodzakelijk is, er samen een zo’n mooi mogelijke ervaring van te maken.
Medisch noodzakelijke zorg en controles, zullen altijd worden gegeven. Er zal ook niet heel veel veranderen t.o.v. de maatregelen die er al waren.

HIERONDER DE BELANGRIJKSTE NIEUWE AFSPRAKEN:

 • DE CONTROLES OP DE PRAKTIJK MOGEN NIET LANGER DAN 15 MIN DUREN. VERWACHT JE MEER TIJD NODIG TE HEBBEN, GEEN PROBLEEM. LAAT ONS DAT EVEN WETEN EN DAN PLANNEN WE VOOR OF NA DE CONTROLE OP DE PRAKTIJK NOG EEN TELEFONISCH CONSULT IN.
 • TIJDENS DE KRAAMBED MAG ER GEEN ANDER BEZOEK AANWEZIG ZIJN ALS DE KRAAMVERZORGSTER AANWEZIG IS EN ALS WIJ VOOR EEN FYSIEKE KRAAMBEDCONTROLE LANGSKOMEN
 • TIJDENS DE BEVALLING MAG ALLEEN DE PARTNER AANWEZIG ZIJN, DUS GEEN EXTRA PERSOON MEER (zoals bv oma, geboortefotograaf)
 • BIJ EEN OVERDRACHT NAAR DE GYNAECOLOOG MAG JE EIGEN VERLOSKUNDIGE NOG MAXIMAAL 30 MINUTEN AANWEZIG BLIJVEN OP DE VERLOSKAMERS.

VOOR DE ACTUELE CORONAMAATREGELEN IN HET ZIEKENHUIS

https://www.zuyderland.nl/nieuws/informatie-over-coronavirus-covid-19/

https://gynaecologie.mumc.nl/informatie-over-corona

Dit waren de al bestaande maatregelen

 • In de praktijk vragen wij aan alle zwangeren en hun partner om een eigen mondkapje te dragen tijdens de controle.
 • Je handen te wassen bij binnenkomst in de spreekkamer, neem om je handen te drogen een eigen handdoek mee. Dit vragen we om een beetje papier en afval te besparen.
 • Tijdens het spreekuur, de bevalling en de kraamvisites zullen wij altijd een chirurgisch mondkapje dragen. En het zou fijn zijn als jullie dat ook doen. Als je aan het bevallen bent hoef je dit als barende natuurlijk niet. Partner vragen we wel zodra wij of ander zorgpersoneel in dezelfde ruimte is om het mondkapje op te doen.
 • Bij lichamelijk onderzoek zullen wij handschoenen dragen.
 • We proberen tijdens ons consult zoveel mogelijk de 1,5 m afstand tot elkaar te houden.
 • Wij vragen jullie zoveel mogelijk alleen te komen naar de afspraak met uitzondering van de echo’s. Dan mag je partner mee. Boertjes of zusjes etc. mogen dus niet mee.
 • Tijdens het kraambed komen we 1 keer fysiek langs. De andere dagen wordt er gebeld. Als we op bezoek komen mag er geen bezoek in huis zijn. Indien medisch noodzakelijk vinden er een of meerdere extra huisbezoeken plaats.
 • Nacontroles zijn telefonisch, indien dan blijkt dat er reden is voor een fysieke controle dan spreken we dat met je af.

Ben je ziek, kom dan niet naar de praktijk of het ziekenhuis, maar neem telefonisch contact op met de verloskundige praktijk of het ziekenhuis. Laat je laagdrempelig testen. In overleg met de verloskundige/arts wordt besloten of het bezoek verplaatst kan worden of dat alle voorzorgsmaatregelen alhier getroffen dienen te worden om de afspraak doorgang te laten vinden.

Controleschema
[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” content_alignment_medium=”” content_alignment_small=”” content_alignment=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” class=”” id=”” font_size=”” fusion_font_family_text_font=”” fusion_font_variant_text_font=”” line_height=”” letter_spacing=”” text_color=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Neem bij vragen gerust contact met ons op. Alvast bedankt voor jullie begrip.
Blijf gezond!

Hartelijke groet,
Julienne, Katja, Denise en Chantal

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

WordPress Lightbox