De bevalling

De bevalling is een spannend maar ook bijzonder moment. Vooral als het je eerste kindje is. Maar ook bij een tweede of volgend kindje weet je natuurlijk nooit hoe het deze keer zal gaan. Wanneer gaat het beginnen? Hoe reageer je op de weeën?

Elke bevalling is anders en elke vrouw beleeft het op haar eigen manier. Hoe jij je zult voelen als het kindje geboren gaat worden, kan dus niemand je vertellen. Het belangrijkste is dat je straks goed voorbereid aan de bevalling begint en dat jullie er achteraf met een positief gevoel op terug kunnen kijken. Hierbij gaan we jullie zo goed als mogelijk proberen te helpen.

Ook voor de aanstaande vader is een nadere bevalling een onzekere factor. Het is niet altijd gemakkelijk om ernaast te staan. Je kunt de pijn niet weg nemen en je partner reageert tijdens een bevalling soms anders dan normaal. Je kunt je enorm machteloos voelen, maar toch een enorme steun voor je partner zijn door simpelweg aanwezig te zijn en haar te ondersteunen tijdens de pijn. Ook de aanstaande vader zullen we zo goed mogelijk op de bevalling proberen voor te bereiden.

Rond 34-36 weken zwangerschap zal er extra tijd ingepland worden om de bevalling te bespreken. Centraal in dit gesprek staan je wensen en behoeften rondom de bevalling, maar ook informatie over hoe een bevalling verloopt, wat je in huis klaar moet hebben staan en wanneer je moet bellen. Als voorbereiding op dit gesprek is het goed om de folders ‘Jouw bevalling: Hoe bereid je je voor?‘ en ‘Jouw bevalling: hoe ga je om met pijn?‘ doorgenomen te hebben. Ook kun je een geboorteplan op stellen. In een geboorteplan beschrijf je jouw wensen rondom de bevalling. Een voorbeeld hiervan vind je op www.deverloskundige.nl

WordPress Lightbox