Verloskundigenpraktijk Valkenburg aan de Geul is sinds 2003 een steady team maar voorjaar 2023 heeft Katja besloten om een stap terug te doen en haar vaste plaats af te staan aan Denise.

Je kunt Katja als waarneemster nog tegenkomen in de praktijk. Wij zijn trots op ons beroep en op onze praktijk waarin we de afgelopen jaren al veel zwangeren hebben mogen verwelkomen. We vinden het een hele eer om zo’n belangrijke rol te mogen spelen in deze speciale periode van het leven!

Graag stellen we ons in het kort even voor.

Julienne

Ik ben in 1970 geboren in Heerlen en daar ook opgegroeid in de directe omgeving van de oude Vroedvrouwenschool. Dat was ook de plek waar ik in 1992 mijn opleiding tot verloskundige startte. Voordien was ik werkzaam als verpleegkundige in het Zuyderland Medisch Centrum. Na mijn afstuderen in 1995 kon ik meteen aan de slag in de verloskundigenpraktijk van Valkenburg, waar ik toen ook woonde.

Na meer dan 25 jaar kan ik nog steeds zeggen dat ik een heel bijzonder beroep heb, waarbij ik het een voorrecht vind om de zwangere van het begin tot het einde van dit unieke proces te mogen bijstaan.

Samen met mijn man en onze 3 jongvolwassen dochters Merel, Bente en Aafke woon ik inmiddels in Schimmert. In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met het gezin, geniet ik van reizen en ben ik (semi)sportief op het gebied van tennis, skiën en wandelen.

Denise

Ik ben Denise Wetsels en ik ben in 1995 in de vroedvrouwenschool van Kerkrade geboren. Ik woon samen met mijn vriend Sander in Eijsden. In 2018 ben ik
afgestudeerd aan de verloskunde academie in Maastricht.

Daarna heb ik een aantal jaren in meerdere praktijken waaronder in Valkenburg en de achterhoek waargenomen. In 2023 was ik dan ook erg blij om te horen dat er een vast plekje vrij kwam in het fantastische team van Valkenburg.

Vanaf nu mag ik me dan ook trotse mede-eigenaar noemen van de praktijk. Ik vind het dan ook een voorrecht om dit mooie vak in de Limburgse heuvels te mogen uitoefenen. Het vak waarbij je aanstaande ouders mag begeleiden naar een life event met alle facetten die erbij komen kijken is fantastisch!

Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in de anticonceptie en echoscopie. Beide geven een mooie aanvulling op het beroep.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te gaan hardlopen en zwemmen. Daarnaast houd ik van reizen, bakken en er op uit te gaan.

Chantal

In 1975 ben ik geboren in de mooie oude vroedvrouwenschool van Heerlerbaan. Al jong wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Het begeleiden van telkens weer andere ouderparen tijdens een van de meest bijzondere fases in hun leven, vind ik het mooiste aan ons beroep. Daarnaast vind ik het eigen ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken een extra uitdaging.
Veel geluk heb ik dan ook gehad toen ik, een half jaar nadat ik afstudeerde, mijn vaste plekje kreeg in onze praktijk in het Heuvelland. We zijn veel onderweg, hoe fijn is het dan als je in zo’n mooi gebied rondrijdt. Met mijn twee lieve collega’s vormen we al jaren een hecht team.
In 2010 haalde ik het echo diploma, hoewel mijn hart bij de echte verloskunde ligt, is het fijn om dit stukje extra te kunnen bieden.
Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met ons gezin. Ik ben in 2005 getrouwd met Emile. We hebben drie lieve dochters gekregen: Maud, Aukje en Janna. Verder probeer ik een beetje te sporten, kook ik graag, hou ik van lekker eten en ik vind het leuk om met ons gezin of met vriendinnen op pad te gaan.

Persoonlijke en optimale zorg op maat is waar wij voor staan.

De zwangere en haar partner staan hierbij centraal en de juiste zorg wordt hierop in onderling overleg afgestemd. Het uitgangspunt hierbij is medisch verantwoorde begeleiding van zwangerschap, bevalling en kraambed.

Wij werken in onze praktijk met een vaste waarneemster die ons ondersteunt tijdens vakantie, bijscholingen en/of ziekte. Hierdoor kunnen we een goede balans houden tussen werk en privé.

Katja

Ik ben Katja Mulder. In 1999 studeerde ik af aan de vroedvrouwenschool in Kerkrade. Na 1,5 jaar te hebben waargenomen voor verschillende praktijken in de regio, kon in 2001 toe treden tot de maatschap Verloskundigenpraktijk Valkenburg a/d Geul.

In 2004 heb ik ook mijn diploma tot basis echoscopiste behaald. Samen met Denise heb ik in het voorjaar van 2021 de opleiding gevolgd voor het mogen plaatsen van spiraaltjes en het geven van voorlichting rondom de anticonceptie (en het anticonceptie spreekuur opgericht). In april 2023 heb ik mijn plek binnen de maatschap afgestaan aan Denise en werk ik nu als waarneemster in de praktijk.

Ik ben getrouwd met Bas en samen hebben we 2 kinderen, een dochter Sam en een zoon Sep. In Wijlre hebben we ons thuis.

In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen, tennis, fietsen en skiën), ga ik graag uit eten en hou ik van een dagje wellness of shoppen in een mooie stad.

Het mooiste van verloskundige zijn, is het op de wereld mogen helpen van nieuw leven en als ik daarbij het volledige vertrouwen van de aanstaande ouders ervaar krijg ik daar elke keer weer kippenvel van! Ook na meer dan 20 jaar!

Voor het opleiden van toekomstige collega’s loopt er bij ons 1 a 2x per jaar een verloskundige in opleiding stage. Je kunt haar tegenkomen tijdens spreekuren, bevallingen en kraambedvisites. Stel je de aanwezigheid van een studente niet op prijs, dan kun je dat op elk moment aangeven.

We werken prettig samen met gynaecologen, klinisch verloskundigen, verpleegkundigen en ander personeel van het MUMC en het Zuyderland Medisch Centrum.
Ook streven we naar goede samenwerking met de huisartsen in onze regio, waarbij we ook een deel van onze spreekuurlocaties hebben ondergebracht. En ten slotte staat in het kraambed natuurlijk een prettige samenwerking met de diverse kraamcentrums voorop. Door onze jarenlange ervaring met veel kraamverzorgsters zijn we goed ingespeeld op elkaar en sluit de zorg perfect op elkaar aan.