Verloskundigenpraktijk Valkenburg aan de Geul bestaat sinds 2003 in de huidige setting waarin we met veel plezier samenwerken. Wij zijn trots op ons beroep en op onze praktijk waarin we de afgelopen jaren al veel zwangeren hebben mogen verwelkomen. We vinden het een hele eer om zo’n belangrijke rol te mogen spelen in deze speciale periode van het leven!

Graag stellen we ons in het kort even voor.

Julienne

Ik ben in 1970 geboren in Heerlen en daar ook opgegroeid in de directe omgeving van de oude Vroedvrouwenschool. Dat was ook de plek waar ik in 1992 mijn opleiding tot verloskundige startte. Voordien was ik werkzaam als verpleegkundige in het Zuyderland Medisch Centrum. Na mijn afstuderen in 1995 kon ik meteen aan de slag in de verloskundigenpraktijk van Valkenburg, waar ik toen ook woonde.

Na meer dan 25 jaar kan ik nog steeds zeggen dat ik een heel bijzonder beroep heb, waarbij ik het een voorrecht vind om de zwangere van het begin tot het einde van dit unieke proces te mogen bijstaan.

Samen met mijn man en onze 3 jongvolwassen dochters Merel, Bente en Aafke woon ik inmiddels in Schimmert. In mijn vrije tijd onderneem ik graag leuke dingen met het gezin, geniet ik van reizen en ben ik (semi)sportief op het gebied van tennis, skiën en wandelen.

Katja

Pure Memories Photography©

Ik ben Katja Mulder. In 1999 studeerde ik af aan de vroedvrouwenschool in Kerkrade. Na 1,5 jaar te hebben waargenomen voor verschillende praktijken in de regio, kon ik me in 2001 vestigen in Valkenburg. In 2004 heb ik ook mijn diploma tot echoscopiste behaald.
Ik ben getrouwd met Bas en samen hebben we 2 kinderen, een dochter Sam en een zoon Sep. In Wijlre hebben we ons thuis.
In mijn vrije tijd sport ik graag (hardlopen, tennis, fietsen en skiën), ga ik graag uit eten en hou ik van een dagje Wellness of shoppen in een mooie stad.
Ons team is heel uniek vind ik zelf, alle 3 zijn we getogen op de Heerlerbaan, aan de voet van de oude vroedvrouwenschool in Heerlen. Hier in Valkenburg vervult ieder dit mooie vak op haar eigen manier en vullen we elkaar heel goed aan. Het mooiste van verloskundige zijn, is het op de wereld mogen helpen van nieuw leven en daarbij het volledige vertrouwen krijgen van de aanstaande ouders. Elke keer weer kippenvel!

Chantal

In 1975 ben ik geboren in de mooie oude vroedvrouwenschool van Heerlerbaan. Al jong wist ik dat ik verloskundige wilde worden. Het begeleiden van telkens weer andere ouderparen tijdens een van de meest bijzondere fases in hun leven, vind ik het mooiste aan ons beroep. Daarnaast vind ik het eigen ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken een extra uitdaging.
Veel geluk heb ik dan ook gehad toen ik, een half jaar nadat ik afstudeerde, mijn vaste plekje kreeg in onze praktijk in het Heuvelland. We zijn veel onderweg, hoe fijn is het dan als je in zo’n mooi gebied rondrijdt. Met mijn twee lieve collega’s vormen we al jaren een hecht team.
In 2010 haalde ik het echo diploma, hoewel mijn hart bij de echte verloskunde ligt, is het fijn om dit stukje extra te kunnen bieden.
Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met ons gezin. Ik ben in 2005 getrouwd met Emile. We hebben drie lieve dochters gekregen: Maud, Aukje en Janna. Verder probeer ik een beetje te sporten, kook ik graag, hou ik van lekker eten en ik vind het leuk om met ons gezin of met vriendinnen op pad te gaan.

Persoonlijke en optimale zorg op maat is waar wij voor staan.

De zwangere en haar partner staan hierbij centraal en de juiste zorg wordt hierop in onderling overleg afgestemd. Het uitgangspunt hierbij is medisch verantwoorde begeleiding van zwangerschap, bevalling en kraambed.

Wij werken in onze praktijk met een vaste waarneemster die ons ondersteunt tijdens vakantie, bijscholingen en/of ziekte. Hierdoor kunnen we een goede balans houden tussen werk en privé.

Wij willen jullie graag voorstellen aan onze waarneemster en ‘vliegende keep’ Denise Wetsels die ons op wisselende basis zal ondersteunen tijdens alle voorkomende werkzaamheden gedurende het spreekuur en de dienst.

Denise

Mijn naam is Denise Wetsels en ik ben in 1995 in de vroedvrouwenschool van Kerkrade geboren. Ik woon in Eijsden. Na het behalen van mijn VWO-diploma was de keuze voor de vervolgstudie al snel duidelijk, verloskunde. Het beroep waarbij je aanstaande ouders mag begeleiden naar een life event met alle facetten die erbij komen kijken is fantastisch.
De opleiding heb ik aan de verloskunde academie in Maastricht gevolgd. Stages en werkervaring heb ik in diverse delen van het land opgedaan. Toen er in het team van Valkenburg een plekje vrij kwam, was ik dan ook erg blij om te horen dat ik mag gaan samenwerken met dit fantastische team. Daarnaast vind ik het een voorrecht om dit mooie vak in de Limburgse heuvels te mogen uitoefenen.

Als waarneemster zal ik geregeld meedraaien binnen het team van verloskundigenpraktijk Valkenburg. We proberen in ieder geval er voor te zorgen dat u mij voor de bevalling al hebt leren kennen. Ook voor spiraalplaatsing na de bevalling kunt u bij mij terecht.

Voor het opleiden van toekomstige collega’s loopt er bij ons 1 a 2x per jaar een verloskundige in opleiding stage. Je kunt haar tegenkomen tijdens spreekuren, bevallingen en kraambedvisites. Stel je de aanwezigheid van een studente niet op prijs, dan kun je dat op elk moment aangeven.

We werken prettig samen met gynaecologen, klinisch verloskundigen, verpleegkundigen en ander personeel van het MUMC en het Zuyderland Medisch Centrum.
Ook streven we naar goede samenwerking met de huisartsen in onze regio, waarbij we ook een deel van onze spreekuurlocaties hebben ondergebracht. En ten slotte staat in het kraambed natuurlijk een prettige samenwerking met de diverse kraamcentrums voorop. Door onze jarenlange ervaring met veel kraamverzorgsters zijn we goed ingespeeld op elkaar en sluit de zorg perfect op elkaar aan.