De eerste afspraak

Zodra je weet dat je zwanger bent, kun je contact met ons opnemen voor het maken van een eerste afspraak (intake) en een echo. Ter voorbereiding op de eerste afspraak vragen we jullie om de intakevragenlijst in te vullen. Deze informatie kan dan alvast verwerkt worden in ons systeem en eventuele bijzonderheden en/of risico’s kunnen dan al in kaart  worden gebracht. De eerste afspraken zullen plaatsvinden rond 7-8 weken zwangerschap. We plannen voor de intake ruim de tijd (ongeveer één uur) en bespreken je gezondheid, de gezondheid van je partner en naaste familieleden. Ook kijken we terug naar eventueel eerdere zwangerschappen en bevallingen.

Daarnaast geven we informatie over de praktijk, de zwangerschap, onderzoeken zoals prenatale screening en bloedonderzoek en beantwoorden we uiteraard al je vragen. Op de website www.pns.nl kun jij en je partner meer lezen over de screeningstesten (de
NIPT, 13weken- en 20weken echo). De website bevat ook de keuzehulp ‘Bewust kiezen’. Deze kan helpen bij de keuze om wel of geen onderzoek te doen naar afwijkingen bij het ongeboren kind. Ook wordt je bloeddruk en het gewicht opgemeten. Je ontvangt van ons een informatiemap met diverse folders en een afsprakenkaart.

WordPress Lightbox